Nemzetközi civil találkozó

 2014. december 04., csütörtök

Nemzetközi civil találkozó Koppenhágában

Egyesületünk a Tata és Környéke Eszperantó Egyesület 2011. július 23-30. között részt vett a Dániában megrendezett Eszperantó Világkongresszuson. Azzal a céllal vettünk részt a rendezvényen, hogy az Uniós országokban élő új partnerekkel, civil szervezetek képviselőivel ismerkedjünk meg, új kapcsolatokat kössünk, új együttműködések jöjjenek létre, új projekttervek, projektötletek szülessenek. Több országból nyertünk tapasztalatokat az EU-val, az EU-s pályázatokkal, pályázatírással és az integrációval kapcsolatban. Ezen tapasztalatok reményeink szerint a jövőben megkönnyítik, sikeresebbé teszik pályázatainkat, az új ismeretek, tapasztalatok jobbá tehetik projektjeinket, valamint új pályázati ötletekkel gazdagodhattunk.

A Világkongresszuson résztvevő országok képviselőinek jelentős része EU-s tagországból érkezett, ők az Európai Uniós ügyekben, pályázatírásban jóval tapasztaltabbak, mint mi. Programunkban az ő részvételükkel szerveztünk a világkongresszus keretében négy fórumot.

Számos szakmai programon vettünk részt, az általunk rendezett négy fórumon kívül is.

Legnagyobb eredményként azt könyveljük el, azon kívül, hogy számtalan olyan hasznos információ birtokába jutottunk, mely fennmaradásunkat, sikeresebb működésünket segítheti a jövőben, együttműködést is sikerült létrehoznunk más civil szervezetekkel, akikkel a jövőben közös programokat is szándékunkban áll megvalósítani.

Számunkra fontos, hogy a társadalom tagjait naprakész információkkal tudjuk folyamatosan ellátni. Valamint célunk a Tata és környékén élő családok összefogása, melyet leginkább sok közös programmal érhetünk el, ehhez pedig szükségünk van a Dániában megköttetett együttműködésekre, hogy a rendezvényeket sikeresen megpályázhassuk a jövőben.

A program képeit itt tekintheti meg.