Lengyel-magyar civil találkozó

 2014. december 03., szerda

“Lengyel-Magyar két jó barát” nemzetközi civil találkozó

Szervezetünk az Észak-Alföldi Regionális Együttműködésért Alapítvány (REA) pályázati program keretén belül július 30. és augusztus 02. között Lengyelországba utazott, abból a célból, hogy egyrészt az Európai Unió soros elnökségéről információinkat, és tapasztalatainkat tovább adjuk, másrészt hogy olyan együttműködő partnereket keressünk, akikkel, nemzetközi projekteket is meg tudunk a jövőben pályázni.

Fórumainkon megosztottuk a résztvevőkkel tapasztalatainkat a soros elnökségről, mit jelent soros elnöknek lenni, milyen rendezvényekkel és teendőkkel jár e nemes feladat betöltése.

Részvételünk eredményeként könyvelhetjük el, hogy sikerült új kapcsolatokat teremtenünk, és együttműködő partnereket is találtunk, akik szívesen részt vesznek programjaink megvalósításában. Ennek az útnak köszönhetően az idén meg tudtuk pályázni a Visegrádi négyek által kiírt projektet, mivel sikerült minden országból itt Lengyelországban partnerekkel kapcsolatot teremtenünk és együttműködéseket létrehoznunk.

Ennek a találkozónak köszönhetően nem csak a mi szervezetünk, hanem a programunkon részt vevő többi magyar szervezet képviselői is újabb partnerekkel gazdagodtak.

Arról nem beszélve, hogy az ilyen rendezvényeken keresztül lehet a leghatásosabb módon tájékoztatni a lakosságot, és fontos hogy megfelelően tájékozottak legyenek az Európai Unió eseményeivel és rendszerével.

A programunkon részt vevő civil szervezeteknek is hasznára válik a begyűjtött információ rengeteg sok uniós pályázási lehetőségről csak a rendezvényünkön hallottak, így azt sem tudták mi a menete egy uniós projektnek.