Kiírásra kerültek a 2013. évi NEA működési pályázatok

 2014. december 03., szerda

Már lehet pályázni a 2013. évi működési támogatásra

A 2012. évi pályáztatás lezárásával egy időben meghirdették az újabb működési fordulót is. A döntés következménye, hogy a 2013. márciusban záruló működési támogatási időszak után kezdődő újabb működési időszak kezdetére eredményt lehet hirdetni. Ezzel a civil szervezetek működése kiszámíthatóbbá válik, az egész társadalom számára fontos munkájukat annak ismeretében folytathatják majd, hogy tisztában lesznek a rendelkezésükre álló támogatási forrással.

Emellett az idén – a korábbi NEA pályázat kapcsán – benyújtott dokumentumok újbóli beadására sem lesz szükség: nem kell új regisztrációs nyilatkozatot, számviteli beszámolót leadni. (Az utóbbi érvényességének feltétele, hogy az a 2011. évre vonatkozzon.) A jogszabályi garanciák azt is lehetővé teszik, hogy azon szervezetek, amelyek számviteli beszámolójukban pontosan kimutatták, hogy mennyi adományt kaptak magánszemélyektől, vállalkozásoktól, automatikusan támogatásban részesüljenek.

A pályázatok beadására 2012. december 11-éig van lehetőség, egy-egy civil szervezet 250.000-4.000.000 Ft támogatásban részesülhet.

A pályázati munkát segítik a minden megyében elérhető Civil Információs Centrumok is.

További információk a döntésekről, pályázati kiírásokról a www.civil.kormany.hu oldalon érhetők el.
A nyerteseknek gratulálunk, és minden civil szervezetnek eredményes pályázást kívánunk!
Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

A letölthető kiírás és útmutató.

Forrás: www.civil.kormany.hu