Jogi-pénzügyi képzés (Értékmentő Al.)

 2014. december 04., csütörtök

Jogi és pénzügyi ismeretek, civil szervezetek munkatársai részére

Szervezetünk az Értékmentő Alapítvány egy 62 órás jogi és pénzügyi akkreditált képzést bonyolított le 2011. januárjában Dr. Gaál Nóra vezetésével. A képzés célja egy átfogó, akkreditált képzés szervezése volt civil szervezetek számára, ahol a vezetők, valamint a képviselők kellő információkat szereznek a nonprofit szféráról. A tréning folyamán széleskörű tudásanyagot szereztek a hallgatók az elektronikus ügyintézésről.

A képzés célja volt továbbá, hogy a civil szervezetek a rájuk vonatkozó jogszabályokat megismerjék, és a gyakorlatban is tudják alkalmazni.

dsc05114 dsc05109

A képzés segítségével résztvevők megtanulták, hogy mik egy alapítvány alapításkori tennivalói, a non-profit szervezetek gazdálkodásának jellemzőit, számviteli ismeretekre tettek szert, a pénzügyi tennivalók közül elsajátították a könyvvezetés, beszámolási kötelezettség, közhasznúsági jelentés elkészítésének módszereit, valamint a foglalkoztatás nonprofit-szervezetben című témakörnél tisztába kerültek azzal, hogy a munkaviszony, megbízás, vállalkozás, önkéntesség, hogyan működik jogi szempontból.