Civil találkozó Nagyváradon

 2014. december 04., csütörtök

Együttműködés Erdélyi partnereinkkelDSC08796_0.thumbnail

Szervezetünk a Debreceni Eszperantó Innovációs Közhasznú Egyesület (DEI) 2011. augusztus 13-15. között Nagyváradon, egyeztető fórumokon vett részt. Célunk a program megvalósítással, együttműködő partnereinkkel kapcsolatunk szorosabbá tétele, valamint új szervezetek megismerése volt.

Számos olyan szervezettel ismerkedtünk meg kint tartózkodásunk alatt, akik eredményes sikeres projekteket tudhatnak a hátuk mögött, ezáltal sok hasznos információ birtokába jutottunk.

 

A találkozók alkalmával felvázolta minden szervezet az ötleteit, elképzeléseit milyen programok megvalósítása lehetséges határon innen és túl működő szervezetek együttműködésében.

 DSC08875 DSC08884

Számunkra fontos hogy határon túli magyar szervezetekkel tudjuk a kapcsolatot tartani, és hogy közös rendezvényeket valósítsunk meg. A civil szervezetek összefogása talán példát mutat a hétköznapi emberek számára, hogy közösen, együttes erővel sok mindent el lehet érni. A másik fontos szempont, hogy bár főként magyar anyanyelvűek vesznek részt ezeken a programokon, mégis amiatt, hogy egy országhatár választ el bennünket más kulturális szokásain vannak, amelyeket a résztvevők a közös rendezvényeinken megismerhetnek, esetleg a tetsző szokásokat át is vihetik, mely a társadalomra fejlődő hatással van.

Pályázatunk megvalósítását mindenképp sikerként könyveljük el, mert egyrészt sok érdekes és tapasztalatokban gazdag civil szervezetek képviselőit ismerhettük meg, másrészt a sok ötletből konkrét program megvalósítási cél is született, ráadásul több szervezettel együttműködést is kötöttünk, melyeket a jövőben igyekszünk ápolni és szorosabbá tenni.